Faceți căutări pe acest blog

Sintezele legislației UE

Actualizat aprilie 2020

Legislaţia UE - sinteze

Conținutul Sintezelor legislației UE de pe site-ul separat a fost transferat la un compartiment special de pe Portalul Eur-Lex și Începând 30.06. 2015 este disponibil doar prin EUR-Lex.
Toate actualizările și corectările ar putea fi găsite pe noua versiune a Portalului.
Eurlex

Legislaţia UE - sinteze - EUR-Lex:

Sintezele legislației UE conțin informații referitoare la principalele aspecte ale legislației, politicilor și activităților Uniunii, într-o prezentare clară, concisă și lizibilă. 

Acest compartiment conţine circa 3 500 de sinteze ale legislaţiei europene sub forma unor fişe informative, împărţite în 32 de domenii tematice care corespund activităţilor Uniunii Europene. Domeniile tematice sunt variate, de la agricultură la transport, şi prezintă informaţii complete şi actualizate despre legislaţia UE

Nu există sinteze pentru actele juridice care:sunt deja suficient de scurte/claresau se adresează exclusiv unui public specializat





Scopul fişelor informative este să ofere o prezentare rapidă şi accesibilă a legislaţiei UE.

Fiecare fişă sintetizează  un text legislativ în vigoare, de exemplu o directivă, un regulament sau o decizie. Sunt disponibile, de asemenea, sinteze ale unor acte pregătitoare şi ale altor acte. 

Se furnizează întotdeauna un link către versiunea oficială şi integrală a legislaţiei de pe site-ul EUR-Lex  Fişele informative sunt actualizate cu regularitate, pentru a ţine cont de evoluţiile legislative recente; modificarea unui act sau adoptarea unor acte conexe sunt incluse în sinteză.

Sintezele legislaţiei UE sunt publicate doar în scop informativ. Acestea nu au nicio valoare juridică.


Mai multe instrumente, printre care

  • un meniu interactiv, 
  • motor de căutare cu filtre adiţionale de căutare (subiect, an, cuvinte-cheie, Eurovoc)  si 
  • lista documentelor publicate recent, 
  • un index şi un glosar facilitează navigarea pe site. Sunt furnizate în plus link-uri către alte site-uri relevante sau asociate.










Vezi de asemenea 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu