Faceți căutări pe acest blog

Căutarea de locuri de muncă: Baza de date EURES


EURES – Serviciul European de Ocupare a Forţei de Muncă - este o reţea de cooperare destinată să faciliteze libera circulaţie a lucrătorilor în Spaţiul Economic European. Elveţia participă, de asemenea, la EURES. Partenerii din reţea includ serviciile publice de ocupare a forţei de muncă, organizaţii sindicale şi patronale. Reţeaua este coordonată de Comisia Europeană.

Principalele obiective ale EURES sunt următoarele:


- a informa, a orienta şi a oferi recomandări potenţialilor lucrători mobili în legătură cu posturile disponibile, precum şi în legătură cu condiţiile de viaţă şi de muncă din Spaţiul Economic European;
- a oferi asistenţă angajatorilor care doresc să recruteze lucrători din alte ţări şi

- a oferi consiliere şi orientare pentru lucrătorii şi angajatorii din regiunile transfrontaliere.

Prin portalul EURES aveţi acces la informaţii relevante despre mobilitatea lucrătorilor, la funcţionalităţi de căutare de locuri de muncă, precum şi la o reţea de aproape 800 de consultanţi EURES care sunt gata să vă ajute. De exemplu...
  • selectând „Căutarea unui loc de muncă”, puteţi accesa posturile vacante din 31 de ţări europene, actualizate în timp real;
  • înregistrându-vă gratuit în „My EURES” pentru solicitanţii de locuri de muncă, vă puteţi crea un CV pe care să îl puneţi la dispoziţia angajatorilor înregistraţi şi a consilierilor EURES care îi asistă pe angajatori în identificarea candidaţilor potriviţi;
  • accesând secţiunea „Condiţii de viaţă şi de muncă”, puteţi să vă pregătiţi mai bine şi să fiţi mai bine informat cu privire la situaţia locurilor de muncă şi la condiţiile de viaţă şi de muncă dintr-o altă ţară SEE.

Căutarea de locuri de muncă: Baza de date EURES



Locurile de muncă prezentate pe portalul EURES provin de la membrii şi partenerii EURES, în special de la serviciile publice europene de ocupare a forţei de muncă. Acestea folosesc EURES pentru a face publice locurile de muncă pentru care angajatorul este interesat în mod special să recruteze lucrători din alte ţări europene.

Posturile disponibile în secţiunea EURES „Căutarea unui loc de muncă” acoperă o gamă largă de ocupaţii şi includ posturi permanente sau temporare.

„Căutarea unui loc de muncă” are o interfaţă de căutare uşor de utilizar. Pentru a găsi un loc de muncă, solicitanţii pot alege, de exemplu, o ţară, o regiune, o profesiune, un tip de contract, sau pot combina mai multe tipuri de criterii.








Baza de date EURES în care se face căutarea de locuri de muncă este actualizată zilnic de serviciile europene de ocupare a forţei de muncă, iar anunţurile de post vacant rămân pe site doar atâta timp cât sunt de actualitate.

EURES „Căutarea unui loc de muncă” este disponibil în cele 25 de limbi UE/SEE, iar utilizatorii pot efectua căutările în oricare dintre limbi.

Deşi majoritatea detaliilor referitoare la locurile de muncă, de pildă tipul de contract, experienţa necesară şi nivelul de studii cerut etc. sunt traduse în toate limbile UE/SEE, acest lucru nu este valabil şi pentru denumirea postului sau pentru textul anunţului. Astfel, o căutare după cuvânt cheie care foloseşte cuvinte cheie dintr-o anumită limbă nu va identifica neapărat toate posturile vacante disponibile în baza de date. De exemplu, dacă faceţi o căutare după cuvântul „ospătar” în limba engleză (waiter), probabil nu veţi găsi aceleaşi anunţuri care pot fi găsite folosind acelaşi cuvânt cheie din limba franceză (serveur). Cu toate acestea, categoriile predefinite ca „profesie”, „experienţă necesară”, „loc” etc. acoperă toate versiunile lingvistice disponibile.

Serviciile EURES on-line sunt liber accesibile oricărui utilizator care are acces la Internet. Cu toate acestea, consilierii EURES fac parte dintr-o reţea care oferă asistenţă cetăţenilor din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, precum şi din Norvegia, Islanda, Liechtenstein şi Elveţia.

Baza de date cu Condiţiile de viaţă şi de muncăondiţii de viaţă şi de muncă

Pentru a putea lua decizii informate despre mobilitate, solicitanţii de locuri de muncă şi angajatorii au nevoie de informaţii despre o gamă largă de chestiuni practice, juridice şi administrative. Portalul EURES pentru mobilitatea forţei de muncă oferă instrumente de informare care urmăresc să ofere asistenţă şi sprijin persoanelor care doresc să se mute sau să recruteze personal într-o ţară străină.

Baza de date cu Condiţiile de viaţă şi de muncă oferă detalii privind o serie de probleme importante, cum ar fi găsirea unei locuinţe, a unei şcoli, sistemul fiscal, costul vieţii, sănătate, legislaţia socială, comparabilitatea calificărilor etc.




Vezi de asemenea:

Posturile vacante de la instituţiile europene sunt publicate pe site-ul Oficiului European pentruSelecţia Personalului (EPSO):

Alte servicii de ocupare a forţei de muncă

Hobsons
ES-Europe-Internship
StudentJob
eujobcentre
Eurojobs.com
Monster.com
Stepstone.com
CareerBuilder.eu
Top Language Jobs

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu