Faceți căutări pe acest blog

Portalul UE privind imigrația

„Portalul UE privind imigrația”, un site internet cu informații practice pentru resortisanții străini care sunt interesați să se mute în UE. Site-ul, ec.europa.eu/immigration , se adresează și migranților care se află deja pe teritoriul UE și care ar dori să se mute dintr-un stat membru în altul. Site-ul oferă informații specifice pentru fiecare categorie de migranți cu privire la procedurile aplicate în materie de migrație în toate cele 27 de state membre. 
 
Portalul UE privind imigrația constituie un prim punct de acces la informații actualizate și practice privind procedurile și politicile în materie de imigrație existente la nivelul UE și la nivel național. Lucrătorii, cercetătorii, studenții și cei care doresc să se alăture familiei lor care se află deja în UE pot găsi aici informații adaptate nevoilor lor cu privire la statul membru în care ar fi interesați să se mute. Portalul cuprinde și linkuri directe către site-urile autorităților naționale în domeniul imigrației. Utilizatorii pot, de asemenea, găsi informații clare cu privire la drepturile lor și să afle dacă au nevoie de viză pentru a intra pe teritoriul UE.
 
Portalul UE privind imigrația explică modalitățile legale de trecere a frontierei înspre UE și descrie riscurile asociate migrației ilegale, de exemplu traficul și contrabanda. Migranții și potențialii migranți vor găsi aici și o listă cuprinzătoare de organizațiile guvernamentale și neguvernamentale pe care le pot contacta pentru a solicita asistență. În plus, organizațiile de sprijinire a migranților, precum și autoritățile din domeniul imigrației, serviciile de ocupare a forței de muncă și cadrele universitare pot, la rândul lor, beneficia de informațiile detaliate accesibile prin intermediul acestui site. 
 
Portalul UE privind imigrația este accesibil în limbile engleză și franceză la adresa: http://ec.europa.eu/immigration/
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu