Faceți căutări pe acest blog

COE: baze de date - Theseus: jurisprudenţa CEDO referitoare la drepturile copiilorBaza de date „Theseus » cuprinde studii ale jurisprudenţei Curţii europene a Drepturilor Omului referitoare la drepturile copiilor. Ea conţine 303 de cauze pronunţate de CEDO în perioada 23 iulie 1968 – 3 februarie 2011 şi poate fi consultată în engleză sau franceză.
Motorul de căutare oferă posibilitatea depistării documentelor după reclamant, ţară, dată sau perioadă, cuvânt-cheie, etc. În curând ea va putea fi consultată şi după numărul articolului Convenţiei europene a Drepturilor Omului.
 
Câteva exemple de cuvinte-cheie şi expresii: family life/vie familiale, private life/vie privée, education/instruction, deportation/expulsion, child born out of wedlock/enfant né hors mariage, child victim/enfant victime, protection of children …

Theseus a fost creat în cadrul programului “Să construim o Europă pentru şi cu copiii” în cooperare cu Unitatea pentru cercetări a Curţii europene a Drepturilor Omului

Acces la Theseus

Informaţii suplimentare cu privire la cauzele incluse în Theseus pot fi consultate în

Hudoc, baza de date a Curţii europene a Drepturilor Omului.

Un comentariu:

 1. Buna ziua! ma numesc Inga Raileanu locuesc in orasul Rezina str.1 Mai 11ap 36 si am o fetita cu dizabilitati severe cu o boala capatata in timpul nasterii din cauza neglijentii medicilor ne-am ales cu o diagnoza strasnica Paralizie cerebrala infantila.
  Fetita o cheama Loredana are 5 ani si 10 luni nu merge fara ajutorul cuiva,nu vorbeste,nici nu intelege ce i se spune sau i se cere.In linii generale, virsta ei nu corespunde sub nici o forma a virstei pe care o are.Fetita sufera mult si ne doare sufletul caci e un copil fara copilarie. In luna iunie 2013 pentru prima oara am depus actele necesare si am solicitat de a fi incadrata in Serviciul Social,,Asistenta Personala"pentru fiica Raileanu Loredana Petru,anul nasterii 02.04.2010 copil incadrata in grad de dizabilitate sever din copilarie conform certificatului de dizabilitate seria CN nr.037924.
  In luna octombrie 2015 pina pe 31decembrie mi s-a acordat asistenta personala din motiv ca ma aflam in a 8-a luna de sarcina.Pe anul 2016 repetat am depus actele necesare cu cererea sub nr.7 din 15 ianuarie 2016, am primit refuz la cerere sub nr.54 din 25 ianuarie 2016 din motiv ca functii vacante de ,,Asistent Personal'' in cadrul Directiei nu sunt.
  In prezent am la ingrijire copil nascut pe 04.11.2015 am nevoie si insistent solicit ,,Asistent Personal'' pentru fiica Raileanu Loredana ce are necesitatea de serviicii de ingrijire personala,mobilitate,participare la viata sociala,suport pentru deplasare,supraveghere si indrumare ajutor pentru a-si dirija comportamentul sau in relatiile cu ceilalti.Deci conform LEGE Nr.60 din 30.03.2012 privind incluziunea sociala a persoanelor cu dezabilitati,Legea asistentei sociale Nr.547 din 25 decembrie 2003,LEGE Nr.123.din 18 iunie 2010 cu privire la serviciile sociale,HOTARIREA de GUVERN Nr.314 din 23.05.2012 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind organizarea si functionarea Serviciului social "Asistenta personala".Grav se incalca drepturile noastre !Nu avem nici un support de la nimeni. Solicitam la sprijin si ajutorul dumneavoastra la problema creata.
  Multumesc mult.

  RăspundețiȘtergere