Faceți căutări pe acest blog

Noua versiune a HUDOC

Ultima actualizare: martie 2016
 
Baza de date HUDOC/Hudoc oferă acces la jurisprudenţa Curţii europene a Drepturilor Omului (hotărârile Marii Camere, camerelor şi comitetelor, decizii, cauze comunicate, avize consultative şi rezumate juridice extrase şi Note de informare cu privire la jurisprudenţă), a Comisiei europene a drepturilor omului (decizii şi rapoarte) şi a Comitetului Miniştrilor (rezoluţii).
Baza de date HUDOC/Hudoc,  a jurisprudenţei CEDO este mult mai intuitivă decât versiunea sa precedentă şi permite filtrarea căutării printre cele peste 90.000 de documente pe care le conţine.

Pentru a accesa baza de date HUDOC, faceţi clic pe link.

Colecţia de documente disponibile în HUDOC: Pentru căutare în baza de date HUDOC sunt disponibile mai multe câmpuri operaţionale :

  • text
  • limba (engleză sau franceză, română)
  • nivelul de importanţă
  • Statul pârât
  • Data
  • Concluzia
 
De asemenea, pentru a facilita căutarea sunt prevăzute mai multe filtre:Curtea a lansat două videoclipuri care prezintă principalele funcţii de căutare ale bazei de date HUDOC .
Primul tutorial explică cum să se efectueze o căutare simplă prin jurisprudenţa.Curţii. 
Un video avansat explică în detalii funcţionalitatea bazei de date a jurisprudenţei Curţii.
Pentru a consulta Manualul de utilizare a bazei de date HUDOC, accesaţi linkul.

În anul 2012 Curtea Europeanà pentru Drepturile Omului a lansat un proiect vizând realizarea unui numàr important de traduceri ale jurisprudenţei sale (hotàrâri, decizii şi rezumate aie acestora).
 
Acest proiect este finanţat de càtre Fondul Fiduciar pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei şi are ca scop ameliorarea cunoaşterii şi implementârii la nivel naţional a standardelor Convenţiei Europene a Drepturilor Omului.
Proiectul vizeazâ mai multe state membre ale CoE, printre care şi Moldova.

La moment traducerile efectuate deja sunt inserate în baza de date HUDOC a Curţii. Filtrele din meniul din stânga al paginii HUDOC permit consultarea listei complete a traducerilor într-o limba anumità.

Pentru a accesa documentele în limba română, incluse în HUDOC, accesaţi link-ul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu