Faceți căutări pe acest blog

CoE: Baze de date: Publicatii - ArchivalWare



ArchivalWare este un punct de acces al Consiliului Europei către colecţiile digitale ale Arhivei centrale. El cuprinde înregistrări audio, fişiere cu imagini, precum şi o colecţie impunătoare de resurse externe.

Ea completează baza de date bibliografice WebCAT  care cuprinde metadata documentelor imprimate, şi baza de date documentară WebCube documentaire (WCD) (link) care oferă acces la textul integral al documentelor din multiple baze de date ale Consiliului Europei (vezi lista). ArchivalWare poate fi accesată via WebCAT sau direct
 
Cum utilizăm

- Utilizaţi Search pentru a căuta metadatele asociate cu obiecte digitale, precum şi textul integral al documentelor. ArchivalWare are un motor de căutare sofisticat, care permite căutarea în limbajul natural, fie prin extensie semantică (concept), fie căutare text fuzzy (model), fie prin combinaţii de căutare booleană.

Rezultatele sunt prezentate în funcţie de relevanţă.

Pentru mai multe detalii privind căutarea accesaţi Help.

- Utilizaţi Browse pentru a avea acces la colecţiie în funcţie de tipul, entitate şi/sau an. Ierarhia este organizată ca un sistem de fişiere virtuale, şi, astfel, sunt ghidaţi utilizatorii care nu ştiu exact ceea ce caută.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu