Faceți căutări pe acest blog

EP Newshub - un nou instrument pentru urmărirea activităților Parlamentului European în timp real

Toate informațiile publicate de actorii politici din Parlamentul European într-un singur loc: aceasta a fost ideea care a stat în spatele creării aplicației "EP Newshub", un instrument online inovativ dezvoltat de Parlamentul European.

Această aplicație pune împreună, aproape în timp real, toate informațiile publicate de deputați europeni, grupuri politice, Președintele și alte instituții pe canalele lor de comunicare; website-uri, bloguri, Facebook, Twitter, YouTube. Veți putea de asemenea urmări informațiile care vin de la deputații  în timp real.


"Newshub-ul Parlamentului European", disponibil publicului începând cu ziua de luni, 2 iulie, se dorește a fi o aplicație live de web pentru a ajuta cetățenii, jurnaliștii și alte medii interesate să navigheze prin volumul mare de informații publicate de actorii politici din Parlamentul European.

Această aplicație are posibilitatea de a agrega informație politică din sursă directă și adusă la zi, fără intervenție editorială. Acționează ca un serviciu de știri instantaneu, afișând informații din ultimele 5 zile.

Formate diferite, mesaje diferite


"Newshub-ul PE" agregă informații de pe următoarele platforme:
  • Website-uri
  • Bloguri
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Flickr

O privire națională asupra politicii europene

Diferite filtre și caracteristici facilitează experiența utilizatorului.



Utilizatorii au posibilitatea de a selecta limba dorită (1) din partea de sus a paginii, afișându-se astfel numai informațiile în limba selectată.

Utilizatorii pot căuta informațiile publicate de către un anumit grup de deputați. De exemplu, se pot obține, pe un singur ecran, toate comunicatele de presă și postările pe Tweeter și Facebook din ultimele 5 zile ale deputaților.

De asemenea, este posibilă restrângerea căutării până la găsirea articolelor publicate de către eurodeputații unei anumite țări ( 2) și ai unui anumit grup politic.(3)

Filtrarea informațiilor pentru a simplifica accesul



Utilizatorii pot călători înapoi în timp cu ajutorul unui calendar (timeline) (4), pot utiliza un motor de căutare (5); pot personaliza setările după "preferințe" (favourite) și pot obține informații specifice Newshub în format RSS (7).

Utilizatorii pot căuta, de asemenea, cele mai "discutate" teme (6), adică acele teme care provoacă cele mai multe reacții, sau pot descoperi subiecte fierbinți ale momentului.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu