Faceți căutări pe acest blog

UE: Baze de date - Tratatele UE


Uniunea Europeană se bazează pe norme de drept. Aceasta înseamnă că orice măsură luată de UE derivă din tratatele care au fost aprobate în mod voluntar şi democratic de toate ţările membre.

Tratatul este un acord cu forţă juridică obligatorie între statele membre ale UE. El stabileşte obiectivele UE, regulile de funcţionare a instituţiilor europene, procedura de luare a deciziilor şi relaţiile existente între Uniune şi statele membre.

Tratatele sunt modificate pentru a permite creşterea eficienţei şi transparenţei UE, pentru a pregăti extinderile viitoare şi pentru a introduce noi domenii de cooperare - cum ar fi moneda unică. În baza tratatelor, instituţiile UE au posibilitatea de a adopta acte legislative, pe care statele membre le aplică ulterior.În februarie 2013 diviziunea TRATATE al Eur-lex -ului a suportat  modificări de design şi conţinut.

Informaţia este prezentată în 5 compartimente

Fiecare compartiment cuprinde un tabel cu următoarele rubrici : Titlu, link la locaţia Înn Jurnalul Oficial şi Eurlex, formatul documentuluiTratatele mai pot fi accesate de pe pagina Dreptul UE


Vezi de asemenea:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu