Faceți căutări pe acest blog

Colţul copiilor: Materiale didactice pe teme europene

Colţul copiilor (Kids' Corner) conţine o serie de jocuri pentru copiii şi tinerii cu vârste cuprinse între 6 şi 16 ani. Jocurile sunt disponibile în 22 de limbi oficiale ale UE şi au fost realizate de instituţiile europene.

Jocurile de pe acest site sunt structurate pe grupe de vârstă, astfel încât să puteţi găsi mai uşor jocul potrivit pentru copilul dumneavoastră.
  • Conţinut: temele se referă la diversele domenii de acţiune ale Uniunii Europene;
  • Formate: formatele variază de la quiz-uri simple la puzzle-uri şi jocuri de acţiune;

link actualizat martie 2019

Dacă sunteţi în căutare de informaţii care vă pot servi ca bază pentru predare, „Spaţiul profesorului” vă oferă, de asemenea, material didactic gratuit despre Europa în general şi despre cele mai importante domenii de acţiune. Tot aici puteţi găsi cărţi de colorat, broşuri, fişe informative şi multe altele, împărţite, ca şi jocurile, pe categorii de vârstă.


Vă sugerăm:
  • Jocuri şi material didactic pe site-ul Spaţiul profesorului;
  • EuroParlTV (postul TV al Parlamentului European), care oferă o varietate de materiale audiovizuale putând fi folosite ca suport pentru orele de clasă despre Europa;
  •   Concursuri pentru copii organizate de UE.

„Spaţiul profesorului” -  o sursă unică de materiale didactice despre Europa. Realizate de diferite instituţii europene sau organisme guvernamentale şi neguvernamentale, acestea au scopul de a-i ajuta pe tineri să înveţe mai multe despre Uniunea Europeană şi politicile sale.

Site-urile, broşurile, cărţile, hărţile şi afişele prezentate explică ce este şi ce face UE. Ele abordează numeroase aspecte şi provocări cu care societatea se confruntă în prezent (de exemplu, răspund la întrebări de tipul „Ce putem face pentru a proteja mediul?” sau „Cum putem convieţui în pace şi siguranţă?”)

Materialele, structurate pe grupe de vârstă, vă pot servi atât ca sursă de inspiraţie pentru orele de curs, cât şi ca sursă de informaţii despre istoria Europei, despre cetăţenie sau chiar despre un domeniu punctual precum modalităţile de reducere a consumului de energie. Pentru a accesa materialele de care aveţi nevoie, nu trebuie decât să faceţi clic pe una din grupele de vârstă afişate mai jos.

Actualizat  21 martie 2019

Spațiul învățării


Spațiul învățării, - noul site care reunește fostele pagini Spațiul profesorilor și Colțul copiilor.

Aflați ce este și ce face UE prin jocuri și materiale didactice.


VEZI de asemenea:

VEZI

europa.eu:  UE si drepturile copiliului =The EU and children's rights

DG Education and Culture
DG Information Society and Media
DG Health and Consumers
DG Employment, Social Affairs and Inclusion
DG EuropeAid Development and Cooperation
European External Action Service
Justice

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu