Faceți căutări pe acest blog

UE: Baze de date - Centrul de Resurse on-line privind Libertatea Media


Centrul de Resurse on-line privind Libertatea Media, un instrument care facilitează difuzarea conținutului relevant privind libertatea presei în Europa.

Сrearea Centrului de Resurse a fost determinată de faptul că pe fonul presiunilor tot mai mari asupra presei în Europa, sensibilizarea publicului cu privire la această temă rămâne foarte limitată. Mai mult, libertatea presei este în pericol în multe țări europene, în rezultatul presiunilor politice și economice, erodarea standardelor profesionale, creșterea nivelului de auto-cenzură și atacurilor în adresa jurnaliștilor, inclusiv fizice.

Gestionând conținutul digital relevant, site  își propune să stimuleze circulația conținutului de calitate și să alimenteze dezbaterile publice, contribuind la o mai mare conștientizare a riscurilor și a presiunilor care limitează independența și pluralismul mass-mediei și a consecințelor pe care acestea le pot avea asupra funcționării sistemelor democratice și a drepturilor cetățenilor.

 


Pe lângă asigurarea accesului sistematic la publicațiile relevante și actualizate,

Centrul de Resurse include, de asemenea, 









Precum și multimedia, campanii de sensibilizare cu privire la libertatea presei în întreaga Europă.




 
În cadrul platformei este integrată o secțiune aparte, care oferă experților media, organizațiilor profesionale și persoanelor fizice posibilitatea de a contribui la îmbogățirea conținutului Centrului de resurse prin încărcarea propriilor materiale. Această parte a platformei susține efortul de creștere a gradului de conștientizare cu privire la acest subiect în rândul publicului nespecializat. 
 
 În acest scop, proiectul include, de asemenea, o colaborare cu Wikimedia, prin care conținutul Centrului de resurse va contribui la îmbogățirea celei mai mari enciclopedii on-line.
 
 CĂUTARE

Rezultatele căutarii pot fi de asemenea rafinate folosind mai multe criterii (tag-uri, data. tipul continutului ) Selectați unul sau mai multe filtre





 dipă Subiect 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu