Faceți căutări pe acest blog

„Vocile Europei“ - arhivă online



Discursurile integrale ale șefilor de stat sau de guvern care s-au adresat Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) de la crearea sa în 1949 până în prezent au fost plasate online.
Pagina „Vocile Europei“prezintă în primul rand 
  • discursurile părinților fondatori ai Europei apoi 
  • și cele ale tuturor șefilor de stat sau de guvern care s-au adresat Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. 
Unele dintre aceste discursuri ale personalităților au la bază răspunsri la întrebările adresate de către membrii Adunării Parlamentare a CoE. În discursurile audio sunt prezentate atât îtrebările cât și răspunsurile care apar în procesul-verbal oficial. 
Arhiva de pe pagina web a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei este rezultatul unui proiect de doi ani și cuprinde un număr de 263 de discursuri - reproduse în engleză și franceză - ale 216 președinți, prim-miniștri sau monarhi din 45 de țări, care se întinde pe o perioadă de 70 de ani.

Motorul de căutare este setat 
 




sau în ordine cronlogică, 
incluzân luările de cuvânt ale marilor personalități care au format istoria postbelică a Europei, precum și ale "părinților fondatori" ai instituțiilor europene.
"Nu doar istoricii și cercetătorii vor găsi aici o mulțime de materiale care doar recent au devenit accesibile, aceste cuvinte servesc drept memento - în aceste vremuri grele pentru continent - a pasiunii, a curajului și a determinării bărbaților și femeilor care au construit Europa, și puterea durabilă a valorilor pe care au căutat să le susțină ", a declarat președintele APCE, Michele Nicoletti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu