Faceți căutări pe acest blog

Explorează versiunea actualizată a Blogului Europeana Pro


Blogul Europeana Pro - reprezintă o sursă utilă de informații și noutăți pentru toți cei implicați cu EUROPEANA (sau proiecte legate de Europeana),  precum și pentru profesioniștii din lumea întreagă interesați de digitizarea patrimoniului cultural

https://pro.europeana.eu
tradaptare bnrm.md


Oricare vizitator al blogului Europeana Pro  poate observa că, recent, platforma a suportat modificări pozitive și arată altfel. A fost redimensionat site-ul web și în această postare puteți afla toate modificările şi detaliile pe care le-a efectuat, deciziile care au fost luate și ce puteți găsi în noul blog Europeana Pro.


De ce a fost renovat Pro?

Se urmăreşte facilitarea identificării celor mai importante
  • informații,
  • instrumente și
  • servicii 
pentru profesioniștii care activează în domeniul patrimoniului cultural şi în jurul acestuia.
Europeana Pro face posibilă acest lucru și se lucrează continuu pentru îmbunătățirea site-ului web.

Ce este nou?

În noul Pro, puteţi găsi:

  • Înţelegerea modului cum şi de ce datele de colectare necesită a fi partajate cu Europeana
  • Descoperirea celor mai bune practici și standarde privind îmbunătățirea calităţii colecțiilor digitale, astfel încât, se va facilita utilizarea şi reutilizarea conţinutului digital pentru publicul larg.
  • Găsirea de instrumente și servicii care vin în sprijinul muncii și abilităților digitale
  • Identificarea și participarea la inițiativele uimitoare ale Asociației Europeana Network și ale comunității sale.
Ce s-a realizat?

Propunerile de modificări care au fost întreprinse pe site-ul web provin de la utilizatorii site-ului și părțile interesate.  site-ului și părțile interesate. La începutul anului 2019, au fost efectuate întâlniri de lucru cu colegi din interiorul și din afara Fundației Europeana pentru a se afla ce fel de informații este nevoie privind colaborarea în comun. A fost creată o arhitectură informațională care să răspundă acestor nevoi și a fost testată ​​cu audiențe cheie. De asemenea, conținutul a fost actualizat și grupat în moduri care să faciliteze identificarea resurselor necesare și explorarea altor noi. 

Cum puteți găsi cele mai importante informații pentru dvs.?
Pe pagina principală Europeana Pro, există trei linkuri în partea de sus care duc către trei zone noi ale site-ului:

Secţiunea „Partajează-ți datele” 
https://pro.europeana.eu/share-your-data/process

oferă cinci pași care vin în sprijinul pregătirii cu referire la schimbul de date cu Europeana și identificarea unui agregator de colaborare în acest proces. În această secțiune puteți găsi informații, îndrumări și studii de caz în jurul lucrărilor legat de metadate, drepturi de autor, politici media și dezvoltare.



Secțiunea „Despre noi”
oferă informații cu rferire la misiunea Europeana și despre cele trei organizații de experți care alcătuiesc inițiativa Europeana. 
Această secțiune vă indică instrumente și servicii pentru a sprijini transformarea digitală în organizația dvs., indiferent dacă activaţi într-un muzeu, bibliotecă, universitate, școală sau start-up. De asemenea, puteți afla despre proiectele și parteneriatele în care Europeana este implicată, să exploraţi diferite evenimente și să găsiți informații legat de guvernanță, personal și joburi. 


Secțiunea „Alăturați-vă” 

vă spune cum și de ce să vă alăturați Asociației Europeana Network, care reprezintă o mișcare de peste 2.700 de profesioniști ai patrimoniului cultural care activează împreună pentru a transforma sectorul și pentru a răspunde provocărilor din secolul XXI. 






Puteți explora comunități de experți din rețea,
Căuta și filtra membrii rețelei,

de exemplu  MOLDOVA                                               BNRM



sau puteţi găsi noi contacte și a vă întâlni cu membrii Consiliului asociaţiei și staff-ul de conducere. În cele din urmă, puteți vizualiza grupurile de lucru și grupurile de lucru ale rețelei, precum și puteți fi la curent cu noutățile și activitățile prin pagina Documentație. 

În afară de noua structură a site-ului sus - menționată, mai sunt disponibile și aceste
Compartimente:

Paşii următori 

Lansarea acestui nou portal Europeana Pro nu este sfârșitul unui proces, ci începutul. Se va lucra pe tot parcursul anului 2020, și nu numai pentru a îmbunătăți modul în care sunt prezentate procesele pe site-ul web. Se va căuta crearea și remedierea instrumentelor și serviciilor relevante care să vină în sprijinul profesioniștilor și instituțiilor din patrimoniul cultural în transformarea lor digitală.
De asemenea, se va colabora cu Asociația Europeana Network pentru a îmbunătăți experiența membrilor rețelei și a membrilor comunității, precum și cu Forumul Agregatorilor Europeana pentru a înlesni şi a transforma procesul legat de partajarea datelor cu Europeana în unul plin de satisfacţie.

Explorați noul Pro!

Se doreşte a considera faptul, că noul site actualizat va face experiența dvs. una mai bună și se va continua munca asiduă privind asigurarea îmbunătățirii funcţionalităţilor mereu. În cazul în care veţi avea ceva de comunicat, anunțați echipa Europeana și aceştia vor lua legătura cu dvs. cât mai curând posibil.


Navigare fericită!

Mai mult



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu