Faceți căutări pe acest blog

CoE:Baze de Date: VOTA: Legislaţie electorală


Comisia europeană pentru democraţie prin drept, cunoscută sub denumirea de Comisia de la Veneţia reprezintă în cadrul Consiliului Europei organismul consultativ în materie constituţională. Înfiinţată în 1990, comisia a jucat un rol principal în adoptarea constituţiilor conform patrimoniului constituţional european.

Concepută iniţial ca un instrument pentru construcţii constituţionale urgente, comisia a devenit un think-tank independent recunoscut internaţional. Ea contribuie la diseminarea patrimoniului european constituţional bazat pe valorile juridice fundamentale ale continentului prin oferirea "Primului ajutor constituţional" statelor. Comisia de la Veneţia a jucat un rol unic şi de nerivalizat în managementul crizelor şi prevenirea conflictelor prin construcţia şi consultanţa constituţională. 


Scopul principal al bazei de date „VOTA”, creată de Secretariatul Comisiei de la Veneţia, este de a facilita accesul la legislaţia electorală a tuturor Statelor membre ale Consiliului Europei şi altor state care sunt implicate în activităţile Comisiei, cum ar fi Kîrgîzstan sau Canada. Aproximativ 60 de legi, din peste 30 de ţări, deja au fost introduse în baza de date. Textul acestor documente este disponibil în franceză şi engleză şi în curând va fi disponibil şi în limba de origine. Baza de date „VOTA” este completată în permanenţă cu prevederi constituţionale, precum şi cu opinii şi studii ale Comisiei de la Veneţia privind alegerile.

Cât priveşte subiectele acoperite, acestea sunt divizate în următoarele compartimente:

Sunt oferite mai multe opţiuni de căutare în baza de date: după cuvinte sau după criterii: 
Căutarea avansată permite configurarea criteriilor de navigare..

Pe lista din dreapat sunt afişate categoriile care corespund criteriilor de clasificare alese. Pentru a găsi documentele care corespund unei categorii,  faceţi clic pe simbolul [+] din dreapta categoriei respective.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu