Faceți căutări pe acest blog

100 de cărți despre Europa


Parlamentul European prezintă o selecție de cărți, studii și lucrări academice despre integrarea europeană și filozofia politică.

Pe un site dedicat acestora, cititorii pot afla lista cărților în limbi diferite, scrise de autori din toată Europa. 

Scopul proiectului este de a prezenta ideile și oamenii din spatele integrării europene, lucru ce ar putea ajuta la găsirea de soluții pentru provocările actuale. 

    

Pagina web cu lista cărților vă permite căutarea după
  • după autor,
  •  titlu,
  •  limbă, 
  • data publicării.
 

Invitaţia Președintelui al Parlamentului European, Martin Schulz de a răsfoi cele 100 de cărți memorabile despre Europa

Acest spațiu web pus gratis la dispoziția publicului, care prezintă, în cel puțin una dintre limbile oficiale ale Uniunii Europene, o colecție de 100 cărți memorabile despre Europa.

Parlamentul European și-a propus să realizeze o selecție cuprinzătoare a operelor academice, intelectuale și politice despre ideea europeană și despre evoluția procesului de integrare europeană, ținând cont de diversitatea geografică, lingvistică și intelectuală a conceptelor.

În calitate de Președinte al Parlamentului European, sunt adeseori invitat să țin discursuri cu privire la viitorul Europei. Am lucrat în domeniul editorial, am fost proprietarul unei librării și sunt pasionat de cărți și de istorie.

Cred cu tărie că, în aceste vremuri de criză și neîncredere în ideea europeană, este important să reflectăm la contextul istoric al proiectului european pentru a ne planifica mai bine viitorul.

Istoria integrării europene se întemeiază pe reconcilierea de după război și demonstrează că este posibil să cooperăm trecând peste granițele geografice și peste barierele culturale sau lingvistice, economice sau politice, pentru a construi un viitor mai bun pentru toți cetățenii europeni. Sper ca cele 100 de cărți propuse să reprezinte o sursă de inspirație pentru găsirea unor soluții care să ajute la rezolvarea problemelor cu care se confruntă în prezent UE.

Acesta este motivul pentru care am solicitat Serviciului de Cercetare al Parlamentului European să pună la dispoziția publicului cele 100 de cărți memorabile despre Europa, în speranța că, accesând această selecție cuprinzătoare de lucrări referitoare la ideea europeană, mult mai multe persoane se vor bucura de oportunitatea de a se informa cu privire la conceptele și personalitățile care au inspirat și au însoțit procesul de creare și de dezvoltare a Uniunii Europene așa cum o cunoaștem astăzi, în secolul al XXI-lea.

Vă doresc consultare plăcută!

Martin Schulz

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu