Faceți căutări pe acest blog

O nouă versiune a Compendiului Politicilor și Tendințelor Culturale în Europa

La sfârșitul anului 2019, Compendiul Politicilor și Tendințelor Culturale și-a lansat platforma reînnoită
Lansată în anul 1998 de către Consiliul Europei în parteneriat cu Institutul European pentru Cercetare Culturală Comparată – ERICarts, 

Compendiul reprezintă un sistem cu informații și monitorizare online al politicilor culturale naționale și dezvoltării conexe. În centrul acestei platforme se află baza de date Compendium, care cuprinde 43 de profiluri de țări de politică culturală. Aceste profiluri sunt redactate și actualizate de experți independenți în politica culturală, în consultare cu ministerele respective.

Platforma online Compendiul  este un instrument de politică culturală ușor de utilizat pentru o gamă largă de utilizatori – pornind de la cercetători și studenți până la ofițeri de politică și alți oficiali guvernamentali. În afară de navigarea mult mai ușoară și de un aspect mai modern în general, site-ul oferă o bază de date restructurată, o secțiune de teme (inclusiv activități culturale actuale și educație culturală) și o mare cantitate de tabele în secțiunea statistici și comparații. Fie că doriți să vă aprofundați cunoștințele cu privire la politicile culturale specifice din Europa sau doriți să comparați evoluțiile în funcție de țară sau temă - Compendiul oferă diverse instrumente care vă pot ajuta pe parcurs. 
    Ce este nou pe www.culturalpolicies.net?

  • O navigare ușor de utilizat, care este utilă cercetătorilor și factorilor de decizie deopotrivă.
  • O nouă bază de date pentru a explora profilurile țărilor, fapte rapide, surse și experți.
  • Un filtru de căutare pentru a compara temele de politici culturale, dintr-o țară sau o multitudine simultană - personalizați-vă căutarea pentru a primi faptele de care aveți nevoie
  • Resurse revizuite, tabele statistice și comparații derivate și compilate din profilurile țării noastre și din surse externe,
  • O secțiune de teme care reflectă structura metodologică a Compendiului și compune toate informațiile noastre cu privire la cele șapte teme de politică culturală.
Noua platformă deține următoarea structură:

Compartiment  PROFIL PE ȚĂRI 
https://www.culturalpolicies.net/database cuprinde
  • căutare după ţară,
  • căutare după filtru
  • şi profiluri rezumative. 
Compendium constă în prezent din 43 de profiluri de politică culturală europeană, precum și profiluri rezumative care au fost dezvoltate până în prezent. Toate profilurile au aceeași structură de capitol, la care se pot aplica filtre pentru a căuta mai amănunțit sau pentru a face comparații între țări. 

Compendium poate fi accesată în două moduri:
1  „căutare după țară” https://www.culturalpolicies.net/database/search-by-country/
http: //www.culturalpolicies.net/database/search-by-country
Selectaţi țara dvs. de interes pe harta sau în lista . Dacă faceți click pe o țară, vă va direcționa către profilul politicii sale, cu cele mai recente știri, fapte, surse și informații despre autorii experți.

Exemplu


2 „căutare după filtru”  https://www.culturalpolicies.net/database/search-by-filter
ce vă oferă diverse opțiuni pentru a personaliza interogarea de căutare.
Indiferent dacă doriți să găsiți informații despre anumite teme sau sub-teme, dintr-o țară sau o multitudine simultană – personalizați-vă setările pentru a primi un raport cu faptele de care aveți nevoie.


Compartiment STATISTICI ŞI COMPARAŢIE:
https://www.culturalpolicies.net/statistics-comparisons

Secțiunea STATISTICI face parte dintr-un efort colectiv al redactorilor și experților pentru a promova legăturile dintre elaborarea politicilor și cercetarea comparativă. Datele furnizate provin din profilurile țării și din surse externe, precum Eurostat și OCDE. 
Aici veți găsi tabele împărțite în șase sub-categorii: 
  1. infrastructură culturală, 
  2. participare, 
  3. piețe și prețuri,
  4. ocuparea forței de muncă,
  5. finanțare 
  6. resurse.
Secțiunea COMPARAȚIE conține tabele comparative ce oferă o imagine de ansamblu asupra organizării politicii culturale și a modului în care sunt abordate probleme specifice în țări diferite. Aceste tabele sunt subdivizate în trei sub-categorii: 
  1. diversitate,
  2. cooperare culturală internațională, 
  3. finanțare și sprijin.

Compartiment TEME.
https://www.culturalpolicies.net/themes

Aici veți putea găsi toate informațiile pe care Compendiul le-a adunat în jurul a șapte teme/subiecte de politică culturală. Fie că este vorba despre evoluții cheie, informații de actualitate din profilurile țării, exponenți statistici sau știri. 

1. Sistem de politică culturală
2. Afaceri culturale curente
3. Sectoare culturale și creative
4. Legislație
5. Arte și educația culturală
6. Participare culturală 
7. Finanțare și suport


Platforna Compendium  mai pune la dispoziţia dvs. -





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu