Faceți căutări pe acest blog

Impactul Convenției Europene a Drepturilor Omului

Demonstrând impactul  Convenției Europene a Drepturilor Omului: Consiliul Europei lansează o nouă resursă informațională

 Consiliul Europei a lansat un nou site web interactiv care subliniază impactul pozitiv al Convenției Europene a Drepturilor Omului pe întreg continentul.

https://www.coe.int/en/web/impact-convention-human-rights/home

Site-ul ilustrează modul în care hotărârile Curții Europene a Drepturilor Omului și punerea lor în aplicare de către autoritățile naționale au afectat viața oamenilor în multe și diferite moduri din toate cele 47 de state membre ale Consiliului Europei.

"Convenția Europeană a Drepturilor Omului protejează drepturile fundamentale ale aproximativ 830 de milioane de persoane din întreaga Europă", a declarat secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland.
 "Concentrându-se doar asupra unei părți din cauzele hotărâte de instanța de la Strasbourg, acest nou site web demonstrează în mod clar ceea ce a reușit până acum sistemul de convenții și impactul pozitiv pe care îl are în continuare asupra vieții multor oameni. Încurajez pe toți cei care susțin drepturile omului, democrația și statul de drept să o folosească bine ".


Exemple de cazuri și efectele lor sunt afișate

în funcție de țară






Prima ediție a unui nou instrument de comunicare online oferă exemple de hotărâri ale Curții Europene a Drepturilor Omului și modul în care punerea lor în aplicare a îmbunătățit viața oamenilor în întreaga Europă.


și în funcție de temă.





Site-ul interactiv utilizează


  • rezumate textuale,
  • infographice
  •  și materiale audiovizuale
 pentru a demonstra cum judecățile Curții Europene a Drepturilor Omului au contribuit la schimbarea politicilor și practicilor statelor membre ale Consiliului Europei și la îmbunătățirea situației solicitanților individuali.

Sunt prezentate 101 diferite studii de caz sistematizate pe țări și subiecte, cu secțiuni separate care explică modul în care funcționează sistemul și stadiul implementării altor convenții-cheie ale Consiliului Europei.

Site-ul web prezintă o selecție de cauze aleinstanței europene, care nu este exhaustivă. Mai multe cazuri vor fi adăugate pe măsură ce proiectul avansează.

Această sursă de informare se adresează cetățenilor, profesorilor, jurnaliștilor, apărătorilor drepturilor omului și oficialilor guvernamentali - tuturor celor care sunt interesați de Convenția Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) și impactul acesteia.

Compartimentul "Alte convenții-cheie" oferă, de asemenea, o imagine de ansamblu ale altor tratate importante ale Consiliului Europei și stadiul implementării acestora (semnat, ratificat sau nu) în cele 47 de state membre ale organizației și în întreaga lume.



Site-ul este disponibil în prezent în engleză, franceză, rusă și o versiune turcească provizorie. Versiunile lingvistice suplimentare sunt în curs de pregătire și vor fi disponibile în curând.

 Mai mult
Полезные ссылки

 Европейский суд по правам человека (На английском языке)
 Департамент Совета Европы по исполнению судебных постановлений (На английском языке)
 Комиссар Совета Европы по правам человека (На английском языке)
 База данных постановлений Европейского суда по правам человека (HUDOC) (На английском языке)
 База данных об исполнении постановлений Европейского суда по правам человека (HUDOC-EXEC) (На английском языке)
 Информационные листки о судебной практике Европейского суда по правам человека по темам и по странам (На английском языке)

Комплект коммуникационных материалов
Пресс-релиз: Показать воздействие Европейской конвенции о защите прав человека: Совет Европы запускает новый информационный ресурс (На английском языке)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu