Faceți căutări pe acest blog

Site-ul interactiv „Ce face Europa pentru mine”

#EUandMe
Un website nou şi inovator, care demonstrează impactul pozitiv al UE asupra fiecărui cetățean a fost lansat  la 14 noiembrie 2018 de președintele Parlamentului European Antonio Tajani.

Cel mai recent sondaj Eurobarometru, publicat luna trecută, a constatat că 68% dintre respondenți au fost de acord că țara lor a beneficiat de statutul de membru UE. Dar au fost foarte puține încercări de a enumera beneficiile concrete ale aderării la UE pentru cetățenii obișnuiți din întreaga UE. Înaintea alegerilor europene din luna mai a anului viitor, acest site îşi propune să ilustreze în ce măsură UE produce o schimbare în viaţa oamenilor.

Site-ul interactiv, multilingv, „Ce face Europa pentru mine”,
https://what-europe-does-for-me.eu/ro/portal
 realizat de Serviciul de Cercetare al Parlamentului European (EPRS), prezintă

sute de fişe ușor de citit, de o pagină, care prezintă exemple de schimbări pozitive în viaţa oamenilor, realizate cu contribuţia UE. Utilizatorii pot găsi cu ușurință informații specifice despre ceea ce face Europa pentru regiunea lor, profesia lor sau modalitatea lor preferată de a-şi petrece timpul.

,„Europenii întreabă ce a făcut UE pentru ei și acest nou website al Parlamentului European oferă răspunsuri clare, fără elemente de limbaj specializat, de jargon. Va fi un instrument valoros a aduce Europa mai aproape de cetățenii săi”.-  , a declarat președintele Tajani, cu ocazia cadrul lansării site-ului
Aproximativ 1 800 de fişe, de o singură pagină sunt disponibile pentru citire, distribuire sau reutilizare ca pagini on-line sau ca fișiere PDF. Acestea sunt organizate în două categorii principale pe site. 

Prima secțiune, „În regiunea mea”, permite utilizatorilor să selecteze locurile în care aceștia și familia lor trăiesc sau lucrează. Cum este prezentă Europa în orașele, municipiile și regiunile noastre? Această secțiune a site-ului acoperă peste 1 400 de localități din fiecare parte a Uniunii Europene.


https://www.what-europe-does-for-me.eu/ro/portal/1/0

Cea de-a doua secțiune a site-ului, „În viața mea”, permite fiecărui utilizator să selecteze din 400 de „pagini unice” pentru a găsi lucruri importante pentru fiecare persoană. 
  • Cum influențează UE, de exemplu, familiile, sănătatea, hobby-urile, călătoriile, securitatea, alegerile consumatorilor și drepturile sociale? 
  • Cum sprijină UE oamenii în viața lor profesională, în ceea ce priveşte zeci categorii profesionale - de la apicultori la șoferi de autobuz până la berari? 
  • Ce a făcut UE pentru oamenii care se bucură de activități de agrement cum ar fi sportul, muzica sau televizorul? 
  • O serie de podcast-uri, într-un număr tot mai mare de limbi, este, de asemenea, disponibilă pentru această secțiune.
Fişele oferă o imagine a acțiunilor demarate de UE pentru cetățeni - bazată pe exemple interesante, cu legături către informații suplimentare - mai degrabă decât a încerca să se enumere tot ceea ce UE a făcut vreodată.

https://www.what-europe-does-for-me.eu/ro/portal/2/0

Acestea vor fi completate, într-o a treia secțiune a site-ului, cu documente de informare mai detaliate, având "în centrul atenției" politicile UE, care prezintă unele dintre realizările actualei legislaturi parlamentare și perspectivele pentru viitor, cu un accent special pe opinia publică și preocupările și așteptările cetățenilor față de acțiunile UE.

 https://www.what-europe-does-for-me.eu/ro/portal/3/0
Exemplu

În perspectiva alegerilor europene din 2019, acest site prezintă o serie de scurte note privind realizările și acțiunile Uniunii din punctul de vedere al cetățenilor. Aceste note de câte o pagină vă sunt puse la dispoziție pentru a le citi, distribui sau refolosi. Dacă doriți informații mai detaliate, consultați notele noastre de informare mai lungi, referitoare la politicile UE aflate în centrul actualității.

Conținutul acestui site este în evoluție și va include, în următoarele luni, materiale suplimentare în mai multe limbi ale UE.



Website-ul este un rezultat al colaborării dintre Serviciul de Cercetare al Parlamentului European (EPRS) şi serviciile de comunicare şi traduceri din cadrul instituţiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu