Faceți căutări pe acest blog

Platformă online aniversară privind marcarea a 70 de ani de la fondarea Consiliul Europei

A 70-a aniversare a Consiliului Europei - un site web 
pentru a explora povestea europeană
Consiliul Europei  - 70 de ani de la fondare

CoE a lansat recent un site aniversar privind marcarea a 70 de ani de la fondare sub sloganul "Drepturile noastre, Libertățile noastre, Europa noastră". 

Consiliul Europei este cea mai mare organizație în materie de drepturi ale omului de pe continent. Aceasta include 47 de state membre, dintre care 28 sunt state membre ale Uniunii Europene. Moldova a devenit membru al Consiliului Europei pe data de 13 iulie 1995

Pagina web https://70.coe.int/  -  este o platformă pentru 
    • a explora istoria,
    • a înțelege misiunea CoE și
    • a afla cât este de importantă munca depusă la nivel european.


      Inițial este disponibilă doar o variantă în limba engleză a site-ului, urmează ca pe viitor să fie lansată şi o versiune în limba franceză.

      Site-ul este unul interactiv, dinamic ce pune la dispoziţia publicului mai multe opţiuni de explorare. 

      Interfaţa principală a platformei este una animată. Aceasta conţine o traiectorie cronologică crescătoare, pornind din anul 1949 până în anul 2019 şi reprezentînd un conţinut divers de informaţii relevant pentru fiecare an în parte.

      În partea dreaptă de sus a site-ului este plasat meniul principal conţinând 3 blocuri principale, acestea fiind:

      NOUTĂŢI -https://70.coe.int/newsroomacest bloc conţine ultimele noutăţi despre cea de-a 70-a aniversare a Consiliului Europei)

      CRONOLOGIE (acest bloc cuprinde cele mai importante informaţii din istoria CoE, pornind cu anul 1949, de la fondarea CoE şi până în anul 2019) 




      OAMENI  - https://70.coe.int/12-pioneers-of-europe - acest bloc cuprinde informaţii despre cei 12 pionieri ai Europei, ca și stelele de pe drapelul european, aici sunt doisprezece oameni care au pionierat proiectul european în istoria organizației CoE. 





      8 Submeniuri secundare constituite din:



      1.  REALIZĂRI  - acest compartiment cuprinde informație despre 70 de lucruri pe care Consiliul Europei le-a făcut pentru oameni filtrate după domeniile: Drepturile Omului; Democraţie; Criminalitate şi Justiţie; Copii; Tineri; Cultură, Educaţie şi Sport; Sănătate şi Medicină; Mediul ambiant.

      2.   IMPACTUL DINCOLO DEEUROPA - sunt menţionate istoriile de succes a milioane de oameni ce și-au schimbat viața mai bine datorită muncii CoE, nu numai în Europa, ci și la nivel mondial
      3.      O MAPĂ INTERACTIVĂ cu cele 47 de state membre ale CoE. 

      Un TUR VIRTUAL INTERACTIV ce prezintă sediul CoE din Strasburg. În cadrul acestui sediu activează peste 2 mii de personae din cele 47 de state membre pentru a asigura un viitor mai bun pentru fiecare cetățean al Europei. Accesaţi turul virtual pentru a descoperi arhitectura diferitor clădiri şi a afla mai multe despre viața de zi cu zi din cadrul Consiliului Europei.
      4.     VIDEOURI - în cadrul acestui submeniu pot fi vizualizate videouri pe diferite subiecte şi iniţiative ale CoE. 
      5.   CONCURSUL DE FOTOGRAFIEla această rubrică CoE va lansa un concurs de fotografie în luna februarie current. 
      6.   CONCURSUL DE ESEURI acest submeniu cuprinde un concurs de eseuri privind Democrația, Drepturile omului şi Statul de Drept. Tinerii europeni sunt invitați să scrie despre cum aceste valori conectează țările din Europa, cetățenii lor și ce ar trebui să însemne în viitor. Ce este viitorul european?
      7.  PARTENERIATE – este compartimentul dedicat parteneriatelor. Șaptezeci de ani ai Consiliului Europei sunt un motiv de sărbătoare în orice loc în care munca a schimbat viețile oamenilor. Orașul Strasburg, sediul Consiliului Europei - are un program plin de acţiuni şi iniţiative pentru a celebra acest eveniment, în present este vernisată o expoziție specială de lucrări a artistului internațional Tomi Ungerer. Urmăriți această rubrică pentru a fi la curent cu evenimentele și expozițiile care au loc la Strasburg și în întreaga Europă.
      8.      RESURSE DE COMUNICARE - este compartimentul unde pot fi găsite logouri, bannere, afişe, slogane, calendare, ilustraţii şi alte materiale promoţionale aniversare pentru descărcare, distribuire şi utilizare pe social media, comunicate şi alte platforme de informare.  
      #CoE70

      Alăturați-vă, implicaţi-vă şi urmăriţi site-ul aniversar al Consiliului Europei.

      Mai mult



      Niciun comentariu:

      Trimiteți un comentariu