Faceți căutări pe acest blog

Educație deschisă Europa - poarta către învățarea europeană inovatoare

Comisia Europeană a lansat pagina web  Educație deschisă Europa ( Open Education Europa) în septembrie 2013 pentru a oferi o cale de acces directă către OER europene. Acest portal are la bază structura portalului elearningeuropa.info, activ încă din 2002 și conceput pentru a răspunde transformărilor pe care tehnologia le-a imprimat educației. C

Obiectivul principal al portalului Open Education Europa este acela de a crea linkuri către toate bazele de date ale European  OER (Open Education Resources) în diferite limbi, astfel încât acestea să devină accesibile studenților, profesorilor și cercetătorilor.

Open Education Europa este o platformă dinamică construită cu cea mai avansată tehnologie de sursă-deschisă și oferă instrumente de comunicare, interacțiune şi discuţie. Portalul este structurat în 3 secțiuni principale:


• Secțiunea‚ CAUTI expune MOOC, cursuri și resurse Open Education oferite de instituții europene de prestigiu. Fiecare instituție este de asemenea prezentată separat în această secțiune împreună cu MOOC, cursurile și resursele de Open Education pe care le distribuie.




• Secțiunea‚ DISTRIBUIE este spațiul în care se întâlnesc utilizatorii portalului (academicieni, profesori, factori de decizie, studenți și alte părți interesate) pentru a comunica și pune în discuție soluții la un spectru amplu de probleme educaționale, postând în bloguri, difuzând evenimente și implicându-se în discuții pe diverse teme.


• Secțiunea ‚în profunzime’ găzduiește eLearning Papers – cel mai citit jurnal online din întreaga lume, care se ocupă de educația deschisă și noile tehnologii - , propune o listă exhaustivă a proiectelor cu finanțare europeană și semnalează ultimele noutăți din domeniul educației deschise precum și cele mai relevante articole academice recent publicate.


Vă invităm să vă înregistraţi, să exploraţi mulțimea de opţiuni pe care le oferă platform

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu