Faceți căutări pe acest blog

UE : Baze de date - Noua versiune a ediţiei electronice a Jurnalului Oficial al UE

 
 Începând de la 1 iulie 2013, ediția electronică a Jurnalului Oficial (JO) este autentică și produce efecte juridice, în conformitate cu Regulamentul (UE) nr. 216/2013 al Consiliului
 
Versiunea tipărită nu va mai avea valoare juridică, cu excepția cazului în care ediția electronică a JO nu poate fi publicată din cauza apariţiei unor probleme neprevăzute și excepționale în funcţionarea sistemelor informatice ale Oficiului pentru Publicații.

Acces direct la ediţiile JO în versiune tipărită care produc efecte juridice
 
Ediţia electronică a JO poartă o semnătură electronică avansată care asigură autenticitatea, integritatea și inalterabilitatea acesteia.
 
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
   
Jurnalul Oficial (JO) reprezintă culegerea oficială a tuturor actelor juridice ale UE . Începând din ianuarie 1968, acesta este publicat în două serii:
  • Seria LLegislaţie 
  • Seria CInformaţii şi anunţuri
Iniţial, JO a fost publicat într-o singură serie, denumită seria A, în perioada 1952-1958 şi respectiv seria P, în perioada aprilie 1958 - 1967.

 Este publicat zilnic, de marţi până sâmbătă, în limbile oficiale ale UE şi este disponibil în diferite formate.
Suplimente


Jurnalul Oficial are două suplimente:

Versiuni lingvistice
 
Jurnalul Oficial este disponibil în limbile oficiale ale fiecărui stat membru, începând cu data aderării sale la UE (fac excepţie limbile irlandeză şi malteză).
Legislaţia aflată deja în vigoare la data aderării este tradusă şi apoi publicată în ediţii speciale. Ediţiile speciale din 2004 şi 2007 ( relevante pentru ultimele două grupuri de noi state membre ) sunt deja disponibile on-line. Ediţiile mai vechi urmează să fie adăugate în curând.

Formate
 
Site-ul conţine versiunile electronice (în format PDF, TIF sau HTML) ale tuturor numerelor Jurnalului Oficial publicate începând din 1998 .

Numerele publicate înainte de anul 1998 sunt încărcate treptat pe acest site, în format PDF.


Rezultatele căutării pot fi filtrate după următoarele  criterii:  anul. tipul documentului, autor. data etc


 VEZI

UE : Baze de date - Drept comunitar 
Noul Eurlex

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu