Faceți căutări pe acest blog

EUR-Lex- acces gratuit la dreptul Uniunii Europene

EUR-Lex este un portal online gestionat de Oficiul pentru Publicații al UE care oferă acces la legislația UE, fiind cea mai cuprinzătoare sursă oficială de documente legislative ale UE. Este disponibil în cele 24 de limbi oficiale ale UE și este actualizat zilnic.

Pentru fiecare document din EUR-Lex sunt furnizate informații detaliate, cum ar fi relațiile cu alte documente juridice, interpretările jurisprudențiale, data la care a fost adoptat/a intrat în vigoare, temeiul juridic, actele de modificare etc.


STRUCTURA

  1. Dreptul UE  Documentele disponibile în EUR-Lex sunt structurate pe sectoare:Tratate Acte juridice -Texte consolidate - Acorduri internaţionaleDocumente pregătitoare-Documente AELS Proceduri de legiferare - Legislaţia UE - sinteze
  2. Jurisprudenţa Uniunii Europene Jurisprudență - Culegeri digitale -Culegerea de jurisprudență
  3. Jurnalul Oficial - Acces JO 
  4. Dreptul şi jurisprudenţa naţională- Transpunere în legislația naționalăJurisprudența națională JURE (jurisprudență)
  5. Informații
CĂUTARE

👉 Căutare rapidă – pentru o căutare generală, utilizați caseta de pe pagina principală sau de pe oricare altă pagină (imediat sub logo). 








Dacă este necesar, veți putea rafina căutarea utilizând filtrele din partea stângă a paginii pe care sunt afișate rezultatele.
De exemplu, Moldova Rezultatele căutării - EUR-Lex:   https://tinyurl.com/uagtnqo



👉 Numărul documentuluidacă știți care este numărul documentului pe care îl căutați, utilizați Caseta pe prima pagină, în partea dreaptă a ecranului.











👉 Numărul CELEX – dacă sunteți familiarizat cu identificatorii CELEX, utilizați Caseta pe prima pagină, în partea dreaptă a ecranului.
👉 Căutarea avansată  -pentru a combina mai multe criterii specifice pentru fiecare colecție, utilizați ,








 👉Căutarea expert  -  trebuie să aveți un cont de utilizator 

MAI MULT despre Eur-lex

Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JO)



se publică zilnic , în toate limbile oficiale ale UE.
Puteți accesa toate edițiile Jurnalului Oficial  de la prima ediție din decembrie 1952. și formula o interogare de text liber sau combinând diferite criterii. De asemenea, puteți consulta simultan până la trei versiuni lingvistice ale aceluiași document.

Începând cu 1 iulie 2013, numai ediția electronică a JO este autentică și produce efecte juridice.

Sintezele legislației UE



Sintezele legislației UE sunt texte scurte, ușor de înțeles, care explică principalele acte juridice adoptate de UE. Sunt destinate unui public general și nespecializat.

Majoritatea se referă la principalele acte legislative adoptate de UE (directive, regulamente și decizii), dar sunt incluse și alte tipuri de documente, cum ar fi acordurile internaționale.

Acest sinteze sunt grupate în 32 de sectoare tematice, pentru fiecare existând un link către versiunea oficială completă a actului. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu