Faceți căutări pe acest blog

Platforma de Participare a Copiilor pentru Europa (CP4E)

Societățile democratice se construiesc atunci când ascultăm, acționăm și ne schimbăm împreună cu copiii.


Platforma de Participare a Copiilor pentru Europa (CP4E) are scopul de a sprijini activitatea profesională de promovare a participării copiilor, fiind oferit accesul la îndrumări, sfaturi și exemple prezentate in diverse compartimente.

Scopul CP4E

Platforma "CP4E" (Platforma de Participare a Copiilor pentru Europa) a fost creată cu un scop clar: să faciliteze și să promoveze participarea copiilor la nivel național și paneuropean, în conformitate cu standardele și instrumentele Consiliului Europei.

Acestea includ în mod special Instrumentul de Evaluare a Participării Copiilor al Consiliului Europei (CPAT), care a fost deja utilizat în 10 țări, precum și Ghidul privind participarea copiilor pentru profesioniștii care lucrează cu și pentru copii. Impactul principal așteptat al proiectului a fost ca în Europa, copiii să găsească oportunități multiple și inovatoare pentru a participa la procesele de luare a deciziilor prin intermediul mecanismelor de participare a copiilor mai puternice.

Proiectul "CP4EUROPE"

Această platformă este un rezultat al proiectului comun al Uniunii Europene și Consiliului Europei numit "CP4EUROPE - Consolidarea Cadrului și Acțiunii Naționale pentru Participarea Copiilor în Europa". Acest proiect s-a desfășurat pe o perioadă de 27 de luni (01 aprilie 2021 - 30 iunie 2023) în 5 țări partenere: Republica Cehă, Finlanda, Islanda, Portugalia și Slovenia, precum și la nivel european.

Ce Oferă Platforma CP4E


Evaluare: O componentă crucială este Instrumentul de Evaluare a Participării Copiilor (CPAT), care ajută instituțiile și organizațiile să înțeleagă nivelul de susținere a participării copiilor la nivel național.

Pe aceasta platforma sunt împărtășite practici si exemple ale modului în care este utilizat CPAT. Este oferit acces la resurse existente, cum ar fi ghiduri, materiale de instruire, videoclipuri etc., legate de participarea copiilor, care au fost create de Consiliul Europei înainte de proiectul CP4Europe. 
Exemple includ Instrumentul de Evaluare a Participării Copiilor
(CPAT) și Ghidul privind participarea copiilor pentru profesioniștii care lucrează cu și pentru copii.

Învățare: Motorul de căutare de pe platformă vă permite să găsiți resurse utile recomandate de profesioniști care lucrează în contexte europene, precum și resurse create în cadrul proiectului CP4Europe. Aici veți găsi materiale utile, ghiduri, liste de verificare și materiale de formare.


De asemenea, pot fi accesate:

Cursul online de învățare colectivă CP4Europe privind Participarea 

Resurse noi dezvoltate în timpul proiectului CP4Europe, inclusiv învățăminte din proiect, practici bune legate de participarea copiilor, liste de verificare și materiale de formare. 
Câteva exemple includ CPAT prietenos pentru copii, Ghiduri pentru dezvoltarea unei Strategii Naționale de Participare a Copiilor și pachetul de campanii prietenos pentru copii.


Schimb de Experiențe: Platforma vă oferă povești inspiraționale ale altor persoane care au fost implicate în procese participative cu copiii. Aici puteți învăța din experiențele lor.


Motor de Căutare: Platforma pune la dispoziție un spațiu securizat pentru interacțiunea online sigură a profesioniștilor implicați în participarea copiilor și a copiilor înșiși, respectând reglementările privind protecția datelor ale Uniunii Europene (GDPR).

Cum Puteți Utiliza Platforma CP4E

Evaluare și Îmbunătățire: Utilizați Instrumentul de Evaluare a Participării Copiilor pentru a evalua și îmbunătăți nivelul de participare al copiilor în organizația sau instituția dvs.

Învățare și Dezvoltare Profesională: Accesați ghidurile, materialele de instruire și cursurile disponibile pentru a vă dezvolta abilitățile și cunoștințele legate de participarea copiilor.

Inspirare și Partajare: Explorați poveștile de succes și practicile inspiraționale și împărtășiți propriile experiențe pe platformă.

Rețea și Impact Durabil

Platforma CP4E oferă, de asemenea, un spațiu pentru partajarea practicilor în curs de desfășurare, publicații și evenimente care continuă chiar și după încheierea proiectului CP4Europe. Informații despre oportunitățile de a influența procesele decizionale publice care vizează copiii sunt la dispoziție, atât în cadrul Consiliului Europei, cât și în afara acestuia.

Această platformă reprezintă un instrument valoros pentru toți cei interesați de promovarea participării copiilor în deciziile care îi privesc. 

Vă încurajăm să explorați și să profitați de resursele și posibilitățile oferite de CP4E.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu